Dünyanın Müzik Aleti Park Afyon'da

Dünyanın Müzik Aleti Park Afyon'da

Vakıf Katılım

Park Afyon, ziyaretçilerine, farklı deneyimler sunduğu etkinliklere Türkiye'nin ilk ve tek etnik müzik müzesi "İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi"nden seçkilerin yer aldığı sergisiyle bir yenisini daha ekleyecek. 1 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek sergide dünyanın farklı ülkelerinde kullanılan birçok müzik enstrümanı Afyonlular ile buluşacak.


Afyon'un alışveriş, buluşma ve eğlence noktası Park Afyon, ev sahipliği yaptığı etkinliklere "İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi" sergisiyle devam ediyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın katkılarıyla gerçekleşecek etkinlikte; Türkiye'nin ilk ve tek, etnik müzik müzesi olma özelliği taşıyan İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi'ndeki farklı kültürlere ait birçok enstrümandan seçkin örnekler Park Afyon ziyaretçileri için sergilenecek.


1 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte ziyaretçiler, Güney Amerika'ya özgü bir müzik aleti olan charango, Slav ve Arnavutların kullandığı yaylı çalgı gusle, iki telli bir Türk çalgısı olan dombra, çok telli bir Batı Afrika çalgısı olan kora gibi dünyanın birçok bölgesinden ilginç müzik aletlerini tanıma fırsatına sahip olacak. Ayrıca ziyaretçiler, müzik aletlerinin üzerindeki kare kodlar sayesinde hem enstrümanlar hakkında bilgi sahibi olacak hem de enstrümanların sesini dinleyerek unutulmaz bir deneyim yaşayacak.



KAYNAK: Excel İletişim ve Algı Yönetimi