Xi'den siber alanda kader birliği çağrısı

Xi'den siber alanda kader birliği çağrısı

Vakıf Katılım

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün düzenlenen 2023 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi’nin açılışında video konferans yoluyla konuşma yaptı.

Xi, büyük değişikliklerin yaşandığı günümüz dünyasında, gelişme açığının nasıl kapatılacağı, güvenlik sıkıntılarının nasıl çözüleceği ve medeniyetler arasında karşılıklı öğrenmenin nasıl güçlendirileceği konularının tüm tarafların karşılaştığı ortak meseleler olduğuna işaret etti.

İnternetin gün geçtikçe kalkınmaya ivme kazandıran yeni bir güç, güvenliğin korunmasında yeni bir alan ve medeniyetler arasında karşılıklı öğrenmeye imkan sağlayan yeni bir platform haline geldiğini dile getiren Xi, siber alanda kader birliğinin oluşturulmasının, söz konusu sorunlara cevap vermek için kaçınılmaz bir seçim olduğu gibi, uluslararası toplumun ortak talebini yansıttığını söyledi.

Xi, “Kalkınmaya öncelik vererek, herkese faydalı, daha barışçıl ve güvenli bir siber alanı inşa etme, medeniyetler arasında paylaşıma dayanan daha adil ve kapsayıcı bir siber alanı oluşturma çağrısında bulunuyoruz. İnternetin dünya halkına daha fazla fayda getirmesini sağlamak ve insanlığa daha güzel bir gelecek sunmak amacıyla el ele vererek siber alanda kader birliğini oluşturalım.” ifadelerini kullandı.

2023 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi 8-10 Kasım günlerinde Çin’in güneyindeki Zhejiang eyaletinin Wuzhen kasabasında düzenleniyor.

  Hibya Haber Ajansı