İnce:

İnce: "Macron nasıl her iki bloku yırtıp attıysa, biz de devrim yapacağız"

Vakıf Katılım

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Genel Merkez önünde gençlere seslendi. İnce, “Fransa’da Macron nasıl her iki bloku yırtıp attıysa, biz de Türkiye’de devrim yapacağız” dedi.

Son zamanlarda kendisine yönelik bir olumsuz kampanyanın yürütüldüğünü ve “Kırk katır mı? Kırk satır mı? Ölüm mü istiyorsun, sıtma mı?” şeklinde sorulduğuna dikkat çeken İnce, şöyle konuştu:

“Ölüm de istemiyoruz, sıtma da istemiyoruz. Kırk katır da istemiyoruz, kırk satır da istemiyoruz.
İlke istiyoruz, ilke! PKK’yı da istemiyoruz, Hizbullah’ı da istemiyoruz. Kuvay-ı Milliye ruhunu istiyoruz. Atatürkçüleri istiyoruz. Cumhuriyetin ruhunu istiyoruz.”

Kendisine saldıranların İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e de saldırdığını söyleyen İnce, “Şimdi bir ordu var, trol ordusu. İletişim Başkanlığında var. CHP’li belediyelerde var. Saldır babam saldır! Ne kadar Fetöcü varsa, Hakan Şükür, Emre Uslu o CHP’li fetönün kaçak firarileri hepsi Millet İttifakını destekliyor. Bana çamur atıyorlar. CHP’li belediyelerden beslenen troller bana çamur atıyor. Beni AKP’li troller savunuyormuş. Siz trol müsünüz? Belediye imkanları ile mi geldiniz? Ben size para verdim mi? Bende para yok ki, size vereyim. Siz hem buraya geldiniz hem de para verdiniz. Bunlara dünyayı kaç bucak olduğunu göstereceğiz. Bakın bu trol ordusu, Sayın Akşener masadan kalktığında, bana yaptıklarının aynısını Sayın Akşener’e yaptılar. Para aldı dediler. Masayı yıktı dediler. Bana söylediklerinin aynısını ona da söylediler.” dedi.

 “Yarın YSK’ya gidip adaylık başvurusunu yapıyorum” diyen İnce, “Erdoğan bunu yapamaz. Erdoğan’ın eskileri ile Kılıçdaroğlu’da yapamaz. Bunu Memleket Partisi yapacak. Gençler sizle birlikte bunu beraber yapacağız. Yarın YSK’ya gidip adaylık için dilekçemi vereceğim. Yarın son gün. Ama Çarşamba bir iş başlıyor. 100 bin imza. Çarşamba’dan Pazartesi’ye kadar. Biz ne yapacağız? Çarşamba günü bir günde işi bitireceğiz. Sizden ne istiyorum? Çarşamba günü kardeşiniz, anneniz, babanız, sevgiliniz, arkadaşınız, babaanneniz, anneanneniz, dedeniz, komşunuz kim varsa ilçe seçim kuruluna gidip imza verdiriyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının son bölümünde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un seçim başarısına dikkat çeken İnce, “Fransa’da Macron nasıl her iki bloku yırtıp attıysa, biz de Türkiye’de bir devrim yapacağız” dedi. Ne Cumhur ne Millet Tek yol Memleket” sözlerinin ardından, alanda bulunanlarla gençlerle birlikte İzmir Marşı söyledi.

Hibya Haber Ajansı