Teknopark İstanbul, Nürnberg Buluşlar Fuarı’ndan 3 madalyayla döndü

Teknopark İstanbul, Nürnberg Buluşlar Fuarı’ndan 3 madalyayla döndü

Vakıf Katılım

Almanya’nın Nürnberg şehrinde gerçekleşen iENA 2022 Uluslararası Buluşlar Fuarı’na katılan Teknopark İstanbul Teknoloji Transfer Ofisi Connectto, bünyesindeki firmaların buluşlarına ait 3 patent ile altın, gümüş ve bronz madalya alarak döndü.

Teknopark İstanbul Teknoloji Transfer Ofisi Connectto tarafından temsil edilen firmalara ait 3 patent, Almanya’nın önemli ticaret ve endüstri merkezi olan Nürnberg’deki, gerçekleştirilen iENA 2022 “Fikirler, Buluşlar, Yeni Ürünler” Uluslararası Ticaret Fuarı’nda ödüle layık görüldü.

Alman Patent ve Marka Ofisi (DPMA) ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) iş birliğiyle gerçekleştirilen, 26 farklı ülkeden 530 buluşun sergilendiği fuarda iENA uzman jürisi, New Senses Uzay Teknolojileri firmasına ait “ses frekansları ile bazı hastalıkların teşhisini sağlayan “Ainalyze”” patentine altın madalya verdi. RS Research firmasına ait “kırılabilir polimer ilaç konjugatları” patenti gümüş madalya alırken, Umayana Araştırma’nın “Commiphora Molmol (Myrrh) isimli reçine ekstraktları ve bunların yara, mukozit ve diğer hastalıkların önlenmesi, iyileşmesi ve tedavisine yönelik iyileşmesi ve tedavisi için kullanılması” patenti bronz madalya kazandı.

Bilal Topçu: Çığır açan yenilikler

Uluslararası ödül alan girişimcileri tebrik eden Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, dünyanın dört bir yanından fuara katılarak dört gün boyunca buluşlarını sergileyen yüzlerce aday arasından 3 madalya almanın sevindirici olduğunu söyledi. Bu yılki buluşların yüksek kalitesini vurgulayarak çığır açan yenilikler sunulduğunu belirten Topçu, “Teknoloji odaklı girişimciliğin desteklenmesi için faaliyet gösteren Connectto çatısı altında 2023’te daha da fazla ödül almayı umuyoruz” dedi.

iENA 2022 Fikirler, Buluşlar ve Yeni Ürünler Uluslararası Ticaret Fuarı’na, patentli ürünlerin sergilenmesi, jüri tarafından patent değerlendirmelerinin yapılarak ödüllendirilmesi ve patentlerin ticarileşme çalışmalarının desteklenmesi kapsamında her yıl Nürnberg Fuar Merkezi'nde düzenleniyor.


Hibya Haber Ajansı