Belediyeler maaşları ödeyememe noktasına gelebilir

Belediyeler maaşları ödeyememe noktasına gelebilir

Vakıf Katılım

Yurt Haberler – 6 Mayıs – (HİBYA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin maaşları ödeyememe noktasına gelebileceğini söyledi.

Torun, CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs salgını sürecinde belediyelerin yeterince kaynak alamadığını bildirdi.

Gelir kesintisi yaşayan belediyelerin temel hizmetleri karşılayamaz hale geldiğini, hazirana kadar ek kaynak aktarılmazsa maaşları ödeyemeyebileceklerini aktaran Torun, ''Bugün belediyelerimiz ekonomik krizi yaşarken, bir yandan da bu virüs hadisesiyle karşı karşıya kaldılar. Bu anlamda artan maliyetleri de karşılamaları için mutlaka kaynağa ihtiyaçları var. Bir de gelirleri bu süreçte azalmasında dolayı artık hizmet verememez noktaya geldiler, belki önümüzde ki ay maaşları ödeyememe noktasına gelebilirler.'' dedi.

Torun, siyasi parti ayırmadan belediyelere ek gelir aktarılmasını ifade ederek, şunları söyledi:

''Lütfen belediyelerimizin kaynaklarını arttırın, daha fazla hizmet edebilmeleri için kaynak transferini gerçekleştirin. Bunu da hiçbir belediyeyi ayırmadan söylüyorum, hiç bir siyasi partiyi ayırmadan. Tüm belediyelerimize bu anlamda kaynaklarının arttırılmasını özellikle talep ediyorum.''

CHP'li belediyelerin şu ana kadar 3 milyon 633 bin 333 aileye ayni yardım, 179 bin 687 aileye ve iş yerine nakdi yardım yaptığını, 248 bin 287 borçlu hanenin suyunu açtığını, 18 bin 683 kişinin kirasını ertelediğini, 121 bin 852 kişiye evde bakım hizmeti verdiğini, 28 milyon 913 bin 792 kişisel koruma ekipmanı, dezenfektan, temizlik ürün dağıttığını ve 7 bin 155 sağlık çalışanına konaklama imkanı sağladığını anlatan Torun, ''Bunlar bütün engellemelere, ön kesmelere rağmen yapılan hizmetler. Kamuoyunda şöyle bir ifade var iktidar partisi tarafından 'Şikayet etmesinler olayları büyütüyorlar, olayları farklı anlatıyorlar.' Hayır, halkımız her şeyin farkında. Bugün genelgelerle ortaya koydukları her türlü engellemelere rağmen belediyelerimiz, kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak, tasarruf ederek ve önceliklerini belirleyerek vatandaşımızın direkt hizmetinde olmuştur." diye konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı