Ahbap Derneği işbirliğiyle kuaför ve berberlere destek oluyor

Ahbap Derneği işbirliğiyle kuaför ve berberlere destek oluyor

Vakıf Katılım

Dünyanın 1 numaralı şampuanı* Head&Shoulders, Covid-19 ile mücadele döneminde toplumun yanında olmak için başlattığı #HepSeninle kampanyası kapsamında uzun süre boyunca kapalı olan kuaför ve berberlere işe dönüş sürecinde destek oluyor. Head&Shoulders, Ahbap Derneği ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde kuaför ve berberlere, market alışverişi kodu bağışında bulunuyor.

Covid-19 salgını sürecinde toplumumuza destek vermek için geçtiğimiz Mart ayında #HepSeninle kampanyasını başlatan Head&Shoulders, kampanyanın ilk adımı olarak toplumun moral ve motivasyonunu yüksek tutmak adına @headandshoulderstr Instagram hesabında canlı yayın etkinlikleri gerçekleştirdi. Head&Shoulders eş zamanlı olarak yurtdışından gelen vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının kaldığı T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 19 ildeki 28 karantina yurdunda, 12 bin kişinin saç bakım ihtiyaçlarını üstlenerek Türk Kızılayı aracılığı ile şampuan bağışını vatandaşlarımıza ulaştırdı.

Head&Shoulders, şimdi de salgın sürecinde iş yerleri kapanan kuaförler ve berberlere destek oluyor. Ahbap Derneği ile işbirliği yapan Head&Shoulders, iş yerleri açılsa da belirli kurallar çerçevesinde hizmet veren, çalışmadıkları süreç boyunca yaşadıkları zorlukları onarmak için çabalayan 1.500 kuaför ve berbere market alışveriş kodu desteğinde bulunuyor.

Kuaför ve berberler ile ortak çalışma alanlarının olduğunu vurgulayan P&G Türkiye Güzellik Kategori Direktörü Ceren Tonguç, “Covid-19 salgını sürecinde tüm kuaför ve berberler uzun bir süre çalışmadı. 11 Mayıs tarihi itibariyle işlerine dönüş yapsalar da belirli kurallar çerçevesinde ve kısıtlı kapasitede hizmet vermeye başladılar. Head&Shoulders olarak çalışmaya başlayan kuaför ve berberlerimizin açmış oldukları bu yeni sayfada yanlarında olmak istedik. Ahbap Derneği işbirliği ile gerek evlerinde gerekse iş yerlerinde kullanabilecekleri market alışverişi kodu ile 1.500 kuaför ve berberimize destek oluyoruz. Yakın zamanda salgın sürecinin biteceğine, kuaför ve berberlerin eski çalışma düzenlerine döneceklerine inanıyoruz. Biz umutluyuz ve her zaman yanlarındayız” dedi.

Ahbap Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Levent işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada; “Covid-19 salgını, hepimizde maddi ve manevi yaralar açtı. Bu dönemde birçok sektörde hayat durdu ve sektör çalışanları çok büyük sıkıntılar yaşadı. Salgının olumsuz etkilediği meslek gruplarında çalışan kişilerden ihtiyaçları doğrultusunda destek talepleri almaya başladık ve Covid-19’un açtığı yaraları bir nebze olsun sarabilmek adına yaptığımız çalışmalarımıza daha da ağırlık verdik. Ahbap olarak; gerek bize ulaşan desteklerde, gerekse çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığımız iş birlikleri sayesinde, ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda yürüttüğümüz çalışmalardan biri de Head&Shoulders ile gerçekleştirdiğimiz “Hep Seninle” iş birliği. “Hep Seninle” ile sosyal izolasyon döneminde kapattıkları iş yerlerini yeniden açıp işlerinin başına dönmeye hazırlanan veya salgın yüzünden işini kaybeden 1.500 kuaför ve berber ailemize bu dönemde destek olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu dayanışma hareketimizde büyük emeği olan Head&Shoulders çalışanları ve Ahbaplarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Hibya Haber Ajansı