İBB’den LGS sınavına giren öğrenciye destek

İBB’den LGS sınavına giren öğrenciye destek

Vakıf Katılım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sınava giren öğrencilerin LGS heyecanında da yanlarında oldu. İstanbul’da 40 okulun önünde hazır bekleyen mobil araçlarla öğrencilere kalem, silgi gibi sınav gereklerinin yanında maske ve dezenfektan dağıtıldı. Sınav süresinde bekleyen veliler için de kek ve çay servisleri yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pandemi koşullarında gerçekleşen LGS için İstanbul’da 40 farklı okula mobil hizmet verdi. Öğrencilerin sınav ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiye malzemeleri, çeşitli yiyecek ikramları, maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldı. Bekleyen veliler için Covid bilgilendirme kitapçıkları gibi yayınlar da dağıtıldı. Dağıtımı, İBB Halkla İlişkiler Müdürü Fulya Solmaz ve Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Onur Kaya takip etti.

Zorlu Sınav

Dağıtımı takip eden İBB Halkla İlişkiler Müdürü Fulya Solmaz, sınava giren öğrencilere başarı dileklerini sundu. Solmaz, halk sağlığını çok önemsediklerini belirterek yapılan mobil hizmet ile ilgili şunları söyledi:

“Bugün, yaşadığımız pandemi süreci nedeniyle, çok zorlu koşullar altında gerçekleşen bir sınav heyecanı var. Bu sınav diğerlerinden çok farklı. Bu nedenle, hem öğrencilerimizin heyecanını hem de velilerimizin stresini paylaşmak adına; kalem, silgi, kalem tıraş, maske ve dezenfektan dağıtımını yapıyoruz. Öğrencilerimizin dikkatini daha iyi toplayabilmesi için çeşitli yiyecek ikramlarımız da oluyor. Tabii, okul önlerinde yavrularını bekleyen velilerimiz için de bu ikramlarımız devam ediyor. İstanbul genelinde yaptığımız bu çalışmada, sınav süresince herhangi bir aksaklık yaşanmaması için de İBB olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu da yerine getirdik. Ulaşımdan buradaki etkinliklerimize kadar, böylesi bütün faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Önümüzdeki hafta da YKS sınavına girecek öğrencilerimizin yanında olacağız. LGS’yi de YKS’yi de İstanbullu öğrencilerimizle birlikte başaracağız.”

Sınav Takvimine Göre Hazırlık

İBB Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Onur Kaya, Öğrencilerin sınav takvimine göre ihtiyaç duyabilecekleri ekipmanları yaklaşık 1 yıl öncesinden hazırlamaya başladıklarını söyledi. Kaya, “öğrencilerimizin heyecanına ortak olmak, onların bu süreçte yanlarında olduğumuzu hissettirmek adına gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Her zaman yanlarındayız. Başarılar diliyorum“ dedi. Öğrencileri sınav süresince bekleyen veliler, mobil hizmetten mutluluk duyduklarını dile getirdi.


Hibya Haber Ajansı