Piyasalar sakin bir günü daha geride bıraktı

Piyasalar sakin bir günü daha geride bıraktı

Vakıf Katılım

Piyasalar genel olarak yatay seyirli hareket etmeye devam ederken, altın da hareketsiz bir günü geride bıraktı. Günün en yüksek seviyesini seans ortasında 1737 dolar/onsla kaydetti, ancak gün sonuna kadar bu seviyedeki yerini koruyamadı. Seans sonuna doğru satıcılı seyre dönen sarı maden, 1722 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine 4 dolarlık kayıp yaşamış oldu.

Gümüş de benzer şekilde yatay yönlü hareketini sürdürdüğü seansı geride bırakırken, 17,37 dolar/onstan seans tamamladı ve az da olsa önceki güne kıyasla hanesine kayıp yazmış oldu.

Platin 800 dolar/onsun üzerinde işlem görmeye devam ederken, sıkışmış bant içerisinde hareket ettiği bir seansı daha geride bırakmış oldu. 809 dolar/onstan tamamladığı seansı, yüzde 1,8 kayıpla kapatmış oldu.

Paladyum 1941 dolar/onstan başladığı günde, 1900 dolar/onsun altına test etmesine karşın, gün sonunda bu seviyede kalmamayı başardı. Paladyum 1909 dolar/onstan seansı tamamlarken yüzde 1,6 kayıp yaşamış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta sakin bir günü geride bırakırken, fiyatlar dünya fiyatlarına yakın seyretti. Borsa İstanbul’da toplamda 2427 kg altın, 2531kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı