Accor Otel Grubu’ndan 
ilk 6 ayda çarpıcı büyüme

Accor Otel Grubu’ndan ilk 6 ayda çarpıcı büyüme

Vakıf Katılım

FRANSA merkezli Avrupa'nın en önde gelen otel zinciri Accor Otel Grubu, 2019'un ilk yarısında finansal anlamda son derece parlak bir performansa imza attı. Grubun gelirleri 2019'un ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre benzeri esasta (LFL) % 4.8 ve raporlama esasında da yüzde 27.8 artarak 1.926 milyon euroya ulaştı. Faiz Vergi Amortisman Öncesi Kâr (FVAÖK) ise % 30.1'lik artışla 375 milyon euro oldu. Yıl sonu FVAÖK hedefi ise 802 milyon euro ile 850 milyon euro arasında öngörülüyor.


Otel varlıkları ve diğer esaslarda yüzde 7.1'lik artış




Aynı dönemde organik bir şekilde 18.589 odanın (149 otel) eklenmesinden sonra Accor, 30 Haziran itibariyle, %78'i gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere 717.314 odadan (4.892 otel) oluşan bir portföye ve 202.000 odadan (1.153) oluşan bir boru hattına sahip hale geldi. Yılın ilk yarısına ilişkin diğer bazı çarpıcı veriler de şu şekilde oluştu:
• HotelServices, 10.4 milyar euro iş hacmi (2018 ilk yarısı, 8.9 Milyar euro) ve benzeri esasta %5.0 artış ile 1.366 milyon euro gelir raporlamış olup, pozitif iş trendlerini ve otel ağının büyüdüğünü yansıtmaktadır.

• Otel Varlıkları & Diğer Gelirler benzeri esasta %7.1 artış göstererek 519 Milyon euro olarak gerçekleşmiştir. Raporlanan %130.5'lik artış, 2018'in haziran ayında Mantra, eylül ayında da Mövenpick'in konsolidasyonunu yansıtmaktadır.

• Yeni işler (concierge hizmetleri, lüks ev kiralamaları, lüks otel konaklamanın özel satışları ve oteller için dijital hizmetler) benzeri esasa %4.5 artış göstererek 2019 ilk yarısında 77 milyon euro gelir yaratmıştır. Raporlama esasında %10.3'lük artış, 2018'in nisan ayındaki ResDiary ve haziran ayındaki Adoria satın almalarını yansıtmaktadır.
‘Rekorlarla dolu bir yıl olacak'
Accor YK Başkanı ve Baş İcra Direktörü Sebastien Bazin de grubun 2019'un ilk yarısındaki finansal performansını değerlendirerek şöyle dedi: "Accor bir kez daha orta vadeli hedeflerine uygun bir şekilde bir dönem daha güçlü sonuçlar raporlamıştır. Hafif varlık yapısına dönüşen Grup, daha önceden verdiği büyüme artırıcı kararların meyvelerini bugün almaktadır. Kendi pazarlarının büyük bir kısmında lider konumdaki tamamlayıcı markalar, sürdürülebilir büyüme, pek çok turizm pazarında lider pozisyonlar, Grubun milyonlarca müşterisi ve ortak-sahiplere fayda sunan benzersiz bir ekosistem ayaklarını içeren planımızın uygulanması ve yakaladığımız ticari ivme, 2019'un önceki yıllarda olduğu gibi rekorlarla dolu bir yıl olacağını göstermektedir."

Accor hakkında

Accor, 100 ülkede 4,892 otel, resort ve konutta benzersiz ve anlamlı deneyimler sunan dünya lideri bir arttırılmış otelcilik grubudur. Lüksten ekonomiye kadar rakipsiz bir marka portföyüne sahip Accor 50 yılı aşkın bir süredir otelcilik alanında hünerlerini sergilemektedir.

Salt bir konaklamanın ötesinde, Accor yiyecek&içecek, gece yaşamı, refah ve birlikte çalışma markalarıyla yeni yaşam, çalışma ve oyun oynama yolları sunmaktadır. İş performansını arttırmayı amaçlayan Accor'un iş hızlandırıcı programlar portföyü, otelcilik dağıtım, operasyonlar ve deneyimleri güçlendirmektedir. Misafirler, dünyanın en çekici otel sadakat programlarından birine ulaşabilmektedir.

Accor, sürdürülebilir değer yaratımına derinden bağlı olup gezegene ve topluma geri vermede aktif bir rol oynamaktadır. Planet 21- Acting Here, "pozitif otelcilik" adına hareket etmeye çaba gösterirken, bağış fonu Accor Solidarity, mesleki eğitim ve istihdama erişim ile imkanlardan yoksun insanlara imkanlar sunmaktadır.

Kaynak:Hkstrategies