Yeni Çağda Çin'in Beidou Sistemi isimli beyaz kitap yayımlandı

Yeni Çağda Çin'in Beidou Sistemi isimli beyaz kitap yayımlandı

Vakıf Katılım

Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi bugün Yeni Çağda Çin’in Beidou Sistemi isimli bir beyaz kitap yayımladı.

Beyaz kitapta, Çin’in Beidou navigasyon sisteminin gelişmesi hakkında kaydedilen başarılar ve gelecekteki gelişme planı hakkında bilgi verilirken, Çin’in Beidou deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğu da kaydedildi.

Beidou navigasyonunun Çin’in ulusal güvenlik ile ekonomik ve sosyal gelişme talepleri üzerine kendi imkanlarıyla geliştirdiği bağımsız bir uydu navigasyon sistemi olduğuna işaret edilen beyaz kitapta, uzun yıllara dayanan gelişmelerden sonra Beidou sisteminin küresel kullanıcılara her koşulda ve tüm gün yüksek hassasiyetli konumlandırma, navigasyon ve zamanlama hizmetleri sağlayan önemli yeni tip altyapı tesisi haline geldiği bildirildi.

Beyaz kitapta, gelecekte Çin’in teknolojisi daha ileri, fonksiyonu daha güçlü ve hizmetleri daha kaliteli olan Beidou sistemini oluşturarak, insanlığın gelişmesine daha iyi hizmet sunmayı planladığı kaydedildi.

Beyaz kitapta ayrıca, Çin’in bütün ülkelerle beraber Beidou sistemi inşasında kaydedilen başarıları paylaşmaya, dünyanın uydu navigasyon araştırmalarını ilerletmeye, daha güzel bir dünya inşa edilmesi için yeni katkılarda bulunmaya hazır olduğu ifade edildi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı