İstanbul’a yeni Üniversite Hastanesi

İstanbul’a yeni Üniversite Hastanesi

Vakıf Katılım

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

-     Türkiye, yoğun bakım yatak satısı ve 1 milyon 100 bini bulan sağlık personeli ile bu yükün altından kalktı.

-     Sağlık alanındaki gücümüzü çok kısa sürede artırdık.

-     Dünyada bizin kadar çok cephede aynı anda mücadele yürüten bir başka ülke yoktur.

-     Tehditleri kaynağında yok edeceğimiz bir güvenli mekanizması inşa ettik.

-     Salgın döneminde maske düştü kel görüldü misali yüzlerdeki maskeler düşmüştür. Üretime dayalı her konuda gelişmiş ülkeler ciddi sıkıntılar yaşamışlardır. Gelişmiş ülkelerin üretimden çekilip, hizmet sektörüne yönelmeleriyle izah edilebileceğini varsayalım. Aynı ülkeler sağlık hizmetlerinde de çuvalladı. Türkiye ise Avrupa'daki toplam kapasiteye yaklaşan yoğun bakım yatak sayısı, 1 milyon 100 bini bulan sağlık personeli sayısıyla bu sürecin altından başarıyla kalkmıştır. Ne hastane koridorlarında çaresizce çırpılan insan görüntüleri, ne iş yükünün altında yıkılıp kalan sağlık personeli manzaraları yaşadık.

-     Türkiye yeni döneme en hazırlıklı girecek ülkelerin başında geliyor.

-    Türkiye'yi diğer ülkelerden ayıran en önemli farklardan biri mücadeleyi sadece demokrasi, diplomasi, ekonomi, altyapı alanında vermemesidir. Dünyada bizim kadar cephede mücadele veren başka bir ülke yoktur. Göreve gelen hükümeti yıkmak için yapmadıklarını bırakmadılar. Yargı, emniyet kumpasıyla bileklerimize kelepçe takmayı hayal ettiler. Terör örgütlerinin saldırılarıyla milleti bize düşman etmeye kalktılar. Darbe girişimiyle doğrudan hayatımıza kast ettiler. Ekonomiye kurulan tuzaklarla Türkiye'ye diz çöktürmek istediler. İçerde ve dışarda kumpaslar vasıtasıyla kendi senaryolarını tedavüle sokmaya çalıştılar. Her seferinde milletimizin iradesine çarpıp geri döndüler.

-    Salgını ülkemizden ne kadar çabuk uzaklaştırırsak o kadar çabuk yol alırız. Son günlerde vaka sayılarında artış var. Temizlik, maske, mesafe kurallarına uymamak, unutmayın, kul hakkına girmektir.

-     İnşallah bundan sonra da eser siyasetine, hizmet siyasetine kesintisiz devam edeceğiz. Bugün ufka umutla bakıyorsak son 18 yıldaki gayretlerimizin sayesindedir.

-    Bu hastaneye Prof. Dr. Asaf Ataseven hocamızın adını vermeyi kararlaştırdık.

-     Son günlerde vaka ve vefat sayılarında bir miktar artış gözleniyor. Israrla üzerinde durduğumuz bir husus var, maske, mesafe, temizlik. Bu ilkeleri küçük bir takdim ile temizlik, maske, mesafe olarak değiştirerek tekrarlamak istiyorum. Temizlik, maske, mesafe; yani TMM, yani tamam.


Hibya Haber Ajansı