Bakan Kurum, Malatya'da açıklamalarda bulundu

Bakan Kurum, Malatya'da açıklamalarda bulundu

Vakıf Katılım

Bakan Kurum’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Yaklaşık 297 bin 122 bağımsız bölüme denk geliyor. Malatya’mızda da yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 194 bin 685 bağımsız bölümden oluşan 39 bin 311 binanın tespitini yaptık. 48 bin 622 bağımsız bölüm acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık olarak tespit edildi. Malatya’da 10 bin 233 bina bu kapsamda yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildi yapılan 194 bin 885 bağımsız bölüm incelemesinden sonra.

Yeni afet konutlarına ilişkin bugün sahada tüm illerimizde yaptığımız tespitlerde yapmış olduğumuz binalarda TOKİ ile bugüne kadar 1 milyon 180 bin konut ürettik, 81 şehrimizde. Konutlarımızın hepsi sapasağlam ayaktadır. İki depremi hamdolsun hasarsız bir şekilde, muhakkak hasarlar kısmi çizikler, sıva çatlakları var. Hasarsız birçok binamız var ama 1 milyon 180 bin konutumuz sapasağlam ayaktadır. 20 yılda 3,3 milyon konutun dönüşümü Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle, liderliğinde yapılmıştır.

Gerek kentsel dönüşümle, gerek sosyal konutlarla gerekse de vatandaşımızla birlikte yaptığımız inşa süreçleriyle kentsel dönüşümle birlikte ve sosyal konutlarımızla birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarla bugüne kadar tam 24 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına almış bulunuyoruz.

Şu anda da konutlar nasıl sağlam durduysa, 11 ilimizde Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet dönüşümünü yapıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı