Engelsiz Çeviri, işitme engellilerin bilgiye daha rahat ve hızlı erişmesini sağlıyor

Engelsiz Çeviri, işitme engellilerin bilgiye daha rahat ve hızlı erişmesini sağlıyor

Vakıf Katılım


İnternet sitelerine entegre olup işitme engellilerin okuduklarını anlamalarına yardımcı ve destek olan Engelsiz Çeviri, işitme engellilerin bilgiye daha rahat ve hızlı erişmesini sağlıyor.
 
Kendi aralarında işaret dili yardımıyla rahatlıkla iletişim kurabilmelerine rağmen gündelik hayatta zorluk çeken işitme engelliler için geliştirilen Engelsiz Çeviri projesi, işaret dili yazılımıyla web sayfalarındaki metinleri anlık işaret diline çevirmektedir. İşitme engelli bireylerin okuduklarını anlamalarına yardımcı olan Engelsiz Çeviri girişimi; web eklentisi, PDF eklentisi ve video eklentisi olmak üzere üç ürünle hizmet vermektedir.
 
İşaret dilinde kelimelerin ek kavramının bulunmaması ve kelime dağarcığının dar olması nedeniyle işitme engelli bireylerin yüzde 50'ye yakın kısmı okuduğunu anlamakta güçlük çekmektedir. Web sitelerine entegre edilen Engelsiz Çeviri, işitme engelli bireylerin üzerine tıkladıkları cümleyi işaret diline çevirerek engelli bireylerin okuduklarını anlamalarına yardımcı olmaktadır. Böylece İşitme engelli bireyler Engelsiz Çeviri teknolojisiyle bilgiye daha rahat ve hızlı erişebilmektedirler.
 
Nasıl çalışıyor?
Engelsiz Çeviri web eklentisiyle JavaScript dosyalarına ekleniyor. Daha sonra bu sayfalara işaret diline dönüştürme özelliği geliyor. Tıklanan cümleler anlık olarak işaret diline dönüşüyor.


Hibya Haber Ajansı