Heritage İstanbul Heri Fairs üyesi oldu

Heritage İstanbul Heri Fairs üyesi oldu

Vakıf Katılım

Türkiye’nin en önemli markalarından biri olan, kültürel miras alanında ki en büyük organizasyona ev sahipliği yapan Heritage İstanbul, dünyadaki en prestijli platformlardan Avrupa Miras Fuarları Ağı (Herifairs), üyesi oldu.

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı & Konferansı Heritage İstanbul, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak.

 

Avrupa'da ki kültürel mirasın korunması, restorasyonu ve değerlendirilmesinde önemli bir rolü olan Avrupa Miras Fuarları Ağı Herifairs’in, prestijli bir operasyon platformu olduğunu söyleyen Heritage İstanbul Proje Yaratıcısı ve Yöneticisi Osman Murat Akan şöyle konuştu; “Misyonu; kültürel miras sektörünü temsil etmek ve güçlendirmek, üyelerinin Avrupa ve uluslararası düzeyde çıkarlarını korumak olan Heri Fairs ağına dâhil olmak Heritage İstanbul katılımcıları için orta ve uzun vadede büyük yarar sağlayacaktır. Bilhassa kurulan network ağı kapsamında, katılımcılara yeni ufuklar açılacak ve uluslararası işbirliği fırsatları sunulacaktır. Bu büyük başarı; uzun yıllar kurulan temasların, Heritage İstanbul Fuarına destek veren kurumların, kuruluşların ve özel sektörün ortak başarısıdır.”

Bu sektördeyeni oluşumlara ve işbirliklerine yol açacak Herifairs – Heritage İstanbul birlikteliği, önümüzdeki günlerde bilgilendirmelerle birlikte tüm katılımcılar için cazip bir platform olma niteliğini taşıyacaktır.

 

Heritage İstanbul Bu Yıl Kimleri Ağırlayacak?

Ülkemizin tarihi, sanatsal ve kültürel mirasını gelecek nesillere taşımak amacıyla düzenlenen ve sektör katılımcılarına iletişim ve networking sağlayacak olan Heritage İstanbul, fuara eş zamanlı olarak düzenlenen konferans kapsamında birbirinden değerli konuşmacıları ağırlayacak. Konferansta; dünyaca ünlü arkeolog, restoratör, konservatör, mimar ve müzeciler; kültür endüstrisine katkılarını ve sıra dışı hikâyelerini anlatacak. Konuşmacılar arasında; İstanbul Arkeoloji Müzesinin yeniden sergileme tasarımını yapan Mimar Boris Micka, Lübnan Ulusal UNESCO Komitesi Üyesi olan Trablus Belediyesi Başk. Vekili ve Kültürel Miras Komitesi Başkanı Khaled Tadmuri, Restorasyon Uzmanı ve Mimarlık Tarihçisi Mimar Zeynep AhunbayProf. Dr. İclal Dinçer, İtalyan Restorasyon Birliği Assorestaura, Mimar Murat Tabanlıoğlu yer alacak. Konferans Danışmanlarından Nezih Başgelen Moderatörlüğünde; son zamanlarda yapılan sıra dışı kazılar, yeni bulgular anlatılacak. Haluk Polat, An Vokal Grubu Projesi seyirciyi, Anadolu’nun ortak sesi ve titreşimine doğru bir yolculuğa çıkaracak.

 

Müzecilik sektörünün oyuncuları için önemli bir pazar ve uluslararası buluşma noktası olan fuar, B2B toplantılarının verimli bir şekilde yapılmasını sağlayacak.


Hibya Haber Ajansı