Türkiye’de bir ilk: Alışverişlerde kripto para dönemi başlıyor

Türkiye’de bir ilk: Alışverişlerde kripto para dönemi başlıyor

Vakıf Katılım

Bitay Teknoloji’nin hayata geçirdiği yeni nesil ödeme sistemi BitayPay sayesinde, alışverişlerde dijital cüzdanlarda bulunan kripto parayla ödeme dönemi başlıyor.

Bitay Teknoloji’nin hayata geçirdiği yeni nesil ödeme sistemi BitayPay, alışverişlerde kredi kartı ya da banka kartı kullanmaksızın dijital cüzdanlarda bulunan kripto paralarla ödeme yapma imkanı sunacak. Türkiye’de ilk özelliği taşıyan ve ödeme sistemlerinde yeni bir dönem açan BitayPay ödeme sistemi, alışverişlerinde kripto para kullanmak isteyen herkesin sıfır komisyon ve blokaj süresi olmadan anında ödeme yapmasına imkan sağlayacak. Ayrıca, teknolojiyi yakından takip eden ve kripto paralara yatırım yapanlar, alışverişlerinde temassız ödeme imkanına da sahip olacak.

Hem hizmet vereni hem de alıcısını koruyan sistem

Temassız ödemelerin son zamanlarda en çok tercih edilen ödeme yöntemi olduğu ve virüs salgını sebebi ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun da temassız ödeme limitlerini arttırdığı bir dönemde, kripto paralar ile akıllı telefonlar aracılığıyla QR kodu okutarak ödeme yapmaya imkan verildi. Her geçen gün kripto paraları kullananların sayısındaki artıştan ilham alınarak geliştirilen BitayPay teknolojisi, hızlı ödeme imkanının yanı sıra geliştirilen yazılım sayesinde, kripto paraların fiyat değişkenliğini sabitleyerek, hem hizmet vereni hem de alıcısını kur farklılığından koruyor.

Bitay Teknoloji CEO’su Niyazi Yılmaz: “Risksiz ve güvenli bir şekilde alışveriş imkanı artık Türkiye’de”

Türkiye’de ilk özelliği taşıyan sistem ile ilgili bilgi veren Bitay Teknoloji CEO’su Niyazi Yılmaz: “Kendi yazılım ekibimizin yazdığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden atanan 2 akademisyen ve 1 bilirkişinin incelediği ve gelişimine katkı sağladığı borsamız, ülke ekonomisine katma değer yaratma potansiyeli sebebiyle devlet desteği de almaya hak kazanan bir yapı. Hayata geçirdiğimiz BitayPay sisteminde anında QR kodu ile temassız ve hızlı ödeme alabilmenin yanı sıra, kripto para sahiplerinin herhangi bir masraf ve kesintiye maruz kalmadan, ülke sınırları içinde risksiz ve güvenli bir şekilde ödeme alıp vermelerine olanak tanıyoruz. Alışveriş yapan kripto para sahiplerinin en kaliteli hizmeti almalarına ve işyerlerinin sunduğu anlık kampanyalardan yararlanmalarına olanak sunuyoruz. Kurulan sistem tamamen vergi mevzuatına uygun şekilde işliyor. Ayrıca kullanıcılara sunduğumuz faydaya ek olarak, BitayPay ile işyerlerine de ücretsiz altyapı olanağı sunuyor ve satışlarını arttırmaları yönünde onları destekliyoruz." dedi.

Hibya Haber Ajansı