Altın haftaya sakin bir giriş yapmış oldu

Altın haftaya sakin bir giriş yapmış oldu

Vakıf Katılım

ABD piyasalarının kapalı olduğu haftanın ilk gününde, altın da sakin bir seansı geride bıraktı. 1842 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, gün boyu dar bir bant içerisinde hareket etti. Tüm günlük hareketini 10 dolarlık bir banda sığdıran sarı maden, günlük kapanışını 1843 dolar/onstan yaparak 1 dolarlık kazancı hanesine yazmış oldu.

Gümüş ise altından kısmen ayrışarak hareketli bir günü geride bıraktı. 21,73 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 21,83 dolar/onstan günlük kapanış yaparak yüzde 0,4 kazancı hanesine yazmış oldu.

Platin de günü artıda kapatmayı başaran bir kıymetli maden olurken, günün en çok değer kazanan kıymetli maden oldu. 918 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin 928 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1 kazancı hanesine yazmış oldu.

Paladyum da seansı artıda kapatan bir diğer kıymetli maden olurken, 1500 dolar/onsun üzerine dönme çabasını sürdürdü. 1494 dolar/onstan seansa başlayan paladyum, seans içinde 1541 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak seansın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Günlük kapanışını ise 1499 dolar/onstan yapan paladyum yüzde 0,3 kazancı hanesine yazdı. 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 12 dolar/onsla işlemler gerçekleşti. Hacim açısından ortalama bir seansta 4.811 kg altın, 4.195 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı