Kılıçdaroğlu:

Kılıçdaroğlu: "Hak, hukuk, adalet için mücadele edeceğiz"

Vakıf Katılım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Bağcılar’a kazandırdığı ‘İBB Kadın Merkezi’ ve Ebubekir Meydanı’nın açılışları, “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında; 13. Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri ve belediye başkanları da açılış töreninde, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na eşlik etti.

Kendisinden önce vatandaşlara hitap eden İmamoğlu’nun güzel bir konuşma yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ne için iktidar? Kadın erkek eşitliği için iktidar. Her evde huzurun ve bereketin olması için iktidar. Adalet için iktidar. Hukuk için iktidar. İnsanlar için iktidar. Dezavantajlı gruplar için iktidar. Başı açık, başı kapalı. Ayrımını ortadan kaldırmak için iktidar. Kucaklaşmak için iktidar, kavga etmemek için iktidar. Her evde huzurun bereketin olması için iktidar. İstanbul'u da Bağcılar'ı da seviyorum. Bağcılar'da oyumuzun düşük olduğunu biliyorum. Ama kimse endişelenmesin. Oy versin, vermesin; nasıl Ekrem Başkan hiçbir ayrım yapmıyorsa, Türkiye'yi yönetirken de hiçbir ayrım yapmayacağız, herkesi kucaklayacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Herkes bilsin.”

“Harcadığımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Kul hakkını gözeteceğiz. Atama bekleyen öğretmenleri, Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğrencileriyle buluşturacağız. Ziraat mühendislerimize görev vereceğiz. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Bütün mücadelemiz bunun için. Ekrem Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. İstanbul'a hizmet veriyor. Ama Ekrem Başkan’la beraber bütün başkanlarımız, depremde soluğu hemen deprem bölgesinde aldılar. Herkese hizmet veriyorlar. Hiçbir ayrımcılık yapmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının başında vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden İmamoğlu, “Ramazan ayı, hepimize en güzel duyguları yaysın. Ramazan: merhamet, kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ayıdır. Böylesi maneviyatı yüksek bir ayda buluşmak, benim için çok kıymetli. Ramazan ayı, başkasının derdini kendi derdin bilmek demektir. Tam da güzel toprakların, o duygularına uygun bir duygudur bu. Ama bu başkalarının derdini kendi derdin bilme karakterini, ne yazık ki son yıllarda bir kısım unuttuk” diye konuştu.

Konuşmasında Kılıçdaroğlu’na, “Saygıdeğer Cumhurbaşkanım” şeklinde hitap eden İmamoğlu, ekonomik krizin ev kadınları üzerindeki etkilerine yönelik İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı araştırmalardan örnekler verdi: 

“Ev kadınlarının yüzde 86’sı, son altı ayda kendisi için alışveriş yapmamış. Öyle değil mi hanımefendiler? (‘Evet’ sesleri.) Bunlar, aslında memleketimizin ekonomik verilerinin net özeti. Yüzde 34’ü, evde yalnızken doğalgazı kapatıyor. (Yeniden ‘evet’ sesleri.) Yani doğalgazı kapatanın, Cumhur İttifakı'nda olmasının ya da Millet İttifakı'nda olması diye bir şey yok; ekonomik krizin sonucu. Hani diyoruz ya; başkasının derdini dert edinmek. İşte bu yolculuk, onun için çok önemli. Daha acı bir şey söyleyeceğim. Ne yazık ki, bu şehirde 3 kadından birisi şiddete maruz kalıyor.”

Özlem Zengin’e destek: “Ben alkışlıyorum hanımefendiyi”

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in, “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair yasa, bizim kırmızı çizgimizdir. Değişmesin, hafifletilmesin’ dediği için eleştirildiğini aktaran İmamoğlu, “E doğru demiş. Ben alkışlıyorum o hanımefendiyi. Biz de doğruya doğru, eğriye eğri. Çünkü, işte bu akıl, aynı siyasi baskılarla, fanatiklerin baskısıyla, İstanbul Sözleşmesi'ni de kaldırmış. Üstelik bugünün iktidarının başındaki kişi, Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendi kızı dahi, sapasağlam bu kaldırılmanın karşısında durmuş.” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’nda yer alan ve kadın hakları mücadelesi veren hanımefendilere bir çağrıda bulunan İmamoğlu, “İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kalktığında, Sayın Cumhurbaşkanı'nın kızı hanımefendi, şu açıklamayı yaptı derneği üzerinden. Bu hayal kırıklıklarını unutmamalıyız. Özellikle hanımefendiler, size sesleniyorum. Özellikle kime oy verirse versin, bütün hanımefendilere sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kızı hanımefendi dedi ki, ‘Şiddetle mücadele noktasında, 6284 sayılı kanunun daha da güçlendirilmesi ve uygulamalardaki sorunların giderilmesi için, tüm gücümüzle çalışacağımızı kamuoyuna ilan ederiz.’ Lütfen arkasında durun; biz, sizin yanınızdayız. Bu iktidar değişecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, biz, sizin yanınızdayız” şeklinde konuştu.

“Unutmayalım ki; her makama gelebilirsiniz, ama insanlık makamına çıkamamışsanız zerre değeri yok” diyen İmamoğlu, “İnsan olmak, iyi insan olmak çok önemli. Önce insan olacağız, insan olduğumuz için birbirimize saygı duyacağız ve birbirimizi seveceğiz. Gerisi gelir. Ben, herkesten oy istiyorum. Şimdi işim biraz daha kolay. Şimdi, Sayın Cumhurbaşkanım için oy istiyorum; işim kolay. Herkesi muhakkak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye davet ediyorum. Niçin biliyor musunuz? Bizim Cumhurbaşkanımız, bizim cumhurbaşkanı adayımız; merhametiyle, vicdanıyla, adaletiyle insan” ifadelerini kullandı.

“Şimdi, 86 milyon için çalışacağız”

Bu sırada kalabalıktan ‘İktidar’ sesleri yüklenince, İmamoğlu, “Ne için iktidar biliyor musunuz? 85 milyon için iktidar. Yani Millet İttifakı, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, diğer partiler için değil. Bizim iktidarımız, 85-86 milyon vatandaşımız için. Çünkü, Genel Başkanımız, biz belediye başkanı olduğumuzda bize dedi ki, ‘Rozetinizi değiştirin. Buraya, Türk bayrağını takın. Ve millete eşit hizmet yapın.’ O günden beri sokaklardaki afişimiz, ‘16 milyon için çalışıyoruz’ Şimdi, 86 milyon için çalışıyor olacağız. Onun için iktidar. Dolayısıyla depremin yaralarını sarmak bizim işimiz.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na, “Çalışmalarımız, bilgi birikimimiz ve tecrübelerimizle sizin yanınızda, sağınızda, solunuzda, her yerde sizinle beraber olacağım” sözleriyle seslenen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Buradan Mansur Yavaş Başkanımızı da alkışlayalım. Onunla beraber Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız. Yönetimde, hep birlikte milletimizin memnuniyeti için, gece-gündüz çalışacağız. Bütün Altılı Masa’nın liderleriyle dört koldan, ortak akılla ve iradeyle çok çalışacağız. Öyle işler başaracağız ki; daha hiç kimse bu ülkeyi tek başına yönetmeyi aklından bile geçiremeyecek. Çünkü ortak aklı, milletin aklını dinleyen bir Cumhurbaşkanımızla süreci yöneteceğiz. Öyle kıymetli bir çalışma ortaya koyacağız ki, bir daha hiç kimse, ‘Yahu şu lider iyi ama etrafı kötü’ diyemeyecek. Her şey her şey çok olacak. Ramazan’da edilen dua, kabul olur. Allah, duanızı kabul etsin.”

İlçe sakinlerine yönelik çalışmalarıyla hizmet verecek olan Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ndeki İBB Kadın Bağcılar ise; sağlık, sosyal hizmet, kültürel etkinlikler, istihdam, eğitim gibi birçok farklı alanda, sosyal ve fiziksel iyilik hallerinin desteklenmesi için, çeşitli politika ve hizmetler geliştirmeyi amaçlıyor.

İBB Kadın, İstanbul’da yaşamlarını sürdüren kadınların sağlıktan sosyal hizmete, kültürel etkinliklerden istihdama, eğitimden spora kadar birçok farklı alanda sosyal ve fiziksel iyilik hallerinin desteklenmesi için çeşitli politika ve hizmetler geliştirmek üzere tasarlandı. İBB Kadın, yereldeki kadınların ihtiyaçlarına uygun politika ve hizmetleri tek bir çatı altında birleştiriyor. İBB Kadın, ilk olarak Maltepe ilçesi Gülsuyu Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı. İBB Kadın Bağcılar’daki hizmet alanları şunlar olacak:

Beslenme danışmanlığı hizmeti, Psikolojik danışmanlık hizmeti,  Sağlık danışmanlığı, Sağlık taraması

Eğitim hizmetleri (Pişirme teknikleri, mutfak, film gösterimi, dijital okur yazarlık), Dans ve spor atölyesi, Dikiş atölyesi, Hukuki danışmanlık, Kariyer danışmanlığı, Şiddete maruz bırakılan kadınlara yönelik psikososyal destek/yönlendirme.

Hibya Haber Ajansı