QNB Finansbank sendikasyon kredisiniartırarak yenilendi

QNB Finansbank sendikasyon kredisiniartırarak yenilendi

Vakıf Katılım

QNB Finansbank, sendikasyon kredisini artırarak yeniledi ve uluslararası banka ve kuruluşlardan değişik vadelerde toplam 390 milyon dolarlık dış kaynak sağladı. Sağlanan bu fonlamalar ile QNB Finansbank, Türkiye ekonomisine olan desteğini artırarak sürdürmeye devam edecek.

 

QNB Finansbank sendikasyon kredisi formatında 9 uluslararası bankadan, 367 gün vadeli 45 milyon Dolar ve 193 milyon Euro olmak üzere toplam 255 milyon Dolar tutarında fonlama temin etmek üzere 13 Mayıs 2020 tarihinde anlaşma imzaladı.

 

Banka ayrıca, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 100 milyon Euroluk işbirliği anlaşması yaptı. EBRD’den sağlanan kaynağın 50 milyon Euro’luk ilk dilimi 2 yıl vadeli olup özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi için kredi olarak verilecek. İkinci 50 milyon Euro’luk 2 yıl vadeye kadar olan kısım ise dış ticaretin desteklenmesi amaçlı kullandırılacak.

 

Banka, son olarak, Fransız Kalkınma Ajansı'nın özel sektör kuruluşu Proparco (Societe de Promotion et de Participation pour la Cooperation Economique S.A.) ile de 7 yıl vadeli 25 milyon Euro’luk kaynak sağlamak üzere bir anlaşma imzaladı. Tarımı desteklemek amacıyla alınan krediden, küçük ve orta ölçekli işletmeler de yararlanabilecek.

 

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2020 yılında sağlanan ilk sendikasyon kredisinin yüzde 50 oranında artarak yenilendiğine dikkat çekerken; Sağlanan fonlamalar ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Sendikasyon kredisi ve dğer fonlama kaynaklarımızı COVİD 19 salgınından etkilenen ekonominin canlanması için kullanmayı hedefliyoruz” dedi. Güzeloğlu, Türk bankacılık sektörünün sendikasyonlarını arka arkaya yenilediğinin de altını çizerek, “COVID 19 döneminde yenilenen sendikasyon kredileri uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne duyduğu güvenin de bir göstergesidir” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı