Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde şampiyon Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET G.S.K

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde şampiyon Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET G.S.K

Vakıf Katılım

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 2022-2023 sezonu final maçında Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET G.S.K, rakibi Fenerbahçe Petrol Ofisi’ni 4-2’lik skorla yenerek, ligi şampiyon olarak tamamlama başarısı gösterdi.

İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynanan mücadelede normal süre, 1-1’lik eşitlikle tamamlanarak uzatmalara gitti. Kıran kırana geçen karşılaşmada Fenerbahçe Petrol Ofisi’nin golleri 9. ve 107. dakikada Zenatha Coleman’dan geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET’in gollerini ise dakika 90+8’de Daria Apanashchenko kaydederken; Armisa Kuç ise 96, 110 ve 114. dakikada attığı gollerle hat-trick yaptı. 

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi, 2022-2023 sezonunda kupaya uzanan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET G.S.K, böylelikle ligde ilk şampiyonluğunu yaşadı.

TFF Başkan Vekili Nüket Küçükel Ezberci ile Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan kupayı, şampiyon takıma takdim etti. Erkan, maçın oyuncuları seçilen Fenerbahçe Petrol Ofisi futbolcuları Alice Kusi ve Coleman’a ödüllerini verdi.

Kadın futboluna verdiği desteklerden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “20 yıldır Türk sporunun her alanında var olmaya özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda fırsat eşitliğine, kadınların toplumsal hayatta daha güçlü temsiline inanıyoruz. Her alanda yürüttüğümüz ‘Toplumsal Eşitlik Hareketi’ ile kadınların sporda da varlığını güçlendirmek için desteklerimizi sürdürüyoruz. Onların başarılarını görmek hepimizi gururlandırıyor. Sezon boyunca kadın futbolcuların vermiş olduğu mücadeleden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.  Bu vesileyle Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde finale kalan iki takımı da tebrik ediyor, Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET G.S.K kadın futbol takımının şampiyonluk başarısından dolayı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

  Hibya Haber Ajansı