Ayvalık’ta “Resim ve Fotoğraf Kardeşliğinde Kadın” sergisi açıldı

Ayvalık’ta “Resim ve Fotoğraf Kardeşliğinde Kadın” sergisi açıldı

Vakıf Katılım

Orhan Peker Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışı Ayvalık Belediyesi Başkan yardımcıları Tülay Çankaya, Ersan Bahar, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar ve Kültür İşleri Müdürü Ayşe Urul tarafından yapıldı.

Ressamlığın yanı sıra avukatlık mesleğini de sürdüren Ayşe Hilal Bilal, lisede başlayıp hukuk öğrenimi gördüğü yıllarda devam eden resme olan ilgisini, usta sanatçılardan aldığı eğitimlerle pekiştirdiğini söyledi.

İlk kişisel sergisini 2010 yılında açan sanatçı realist tarzdan etkilenerek figüratif tablolar yapmaya başladığını belirtiyor.

Fotoğraf sanatçısı Haşmet Demirbil de, 1963 yılında fotoğraf çalışmalarına başladığını, temel eğitimler aldıktan sonra fotoğraf çekimlerinin kendisi için bir tutku haline dönüştüğünü anlatıyor. Çok sayıda sergiye imza atan fotoğraf sanatçısı Haşmet Demirbil, Türkiye’nin çeşitli derneklerini ziyaretlerinde, sergileriyle beraber bölgenin turizm tanıtım elçiliğini de üstlendiğini bunu fotoğraf ve köşe yazılarıyla sürdürdüğünü ifade ediyor.

Toplam 30 fotoğraf ve resmin bulunduğu sergi, Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde 6 kazım Pazar gününe kadar gezilebilecek


Hibya Haber Ajansı